Community

Met het community-component op je website heb je alle (basis)functionaliteit voor het creeren van een community. De functionaliteit bestaat grofweg uit twee onderdelen:

  • Gebruikersprofielen
  • Groepen en groepsprofielen

1. Het maken van een community-sectie op je website

  1. Klik links in het menu op het menu-item dat je naar de community-pagina wilt verwijzen.
  2. Kies als paginatype 'Groepenlijst'.

Als je de zojuist aangemaakte pagina op de website bekijkt, zul je (een nog lege) groepenlijst zien.

2. Een groep aanmaken

Maak je eerste groep aan door te klikken op de knop. Je kunt nu de groepstitel bepalen. Klik op 'Aanmaken' om de groep aan te maken.

Gefeliciteerd, je hebt nu je eerste groep op je website toegevoegd!

3. De groepsinformatie aanpassen

Onder de groep-header zie je twee actie-knoppen:Klik op "Wijzig profiel" om het groepsprofiel te wijzigen.

Je kunt nu alle informatie met betrekking tot de groep wijzigen. Onderstaand een beschrijving van de verschillende instelmogelijkheden. 

  • Groepsondertitel: Deze ondertitel wordt onder het logo getoond in je groepsprofiel.
  • Groepsbeschrijving: Deze beschrijving wordt onder je groep-header getoond.
  • Logo (180 x 180 pixels): Het logo vind je terug op verschillend plekken in de community, en representeert jouw groep.
  • Header-afbeelding: De header-afbeelding wordt getoond op je groepsprofiel. Hiermee kun je je profiel mooi opmaken.
  • Maak profiel publiekelijk: Als je deze optie aanvinkt is het profiel openbaar toegankelijk voor iedereen die de URL kent.
  • Neem profiel op in publieke lijst: Als je deze optie aanvinkt is het profiel niet alleen openbaar toegankelijk, maar wordt de groep ook opgenomen in de groepenlijst.
  • Toelatingstype:
    • ‚ÄčOpen voor iedereen betekent dat iedereen lid kan worden van de groep, zonder dat dit goedgekeurd moet worden door de groepsbeheerder.
    • Open voor applicaties betekent dat iedereen een verzoek in kan dienen voor toelating, maar dat de groepsbeheerder het verzoek moet accepteren. Pas na acceptatie is de gebruiker daadwerkelijk lid van de groep, met alle voordelen vandien. Dit is de standaard instelling.
    • Gesloten betekent dat de groep gesloten is en niemand vanuit zichzelf lid kan worden.
  • Publiekelijke XMPP multi-user chat: Als je een chatkanaal hebt kun je hier het adres opgeven.
  • Publiekelijk XMPP-adres: Als je een XMPP-adres hebt waarop je te bereiken bent, kun je dit adres hier opgeven.
  • Publiekelijk e-mailadres: Vul je e-mailadres in als je deze op je groepsprofiel wilt tonen.
  • Publiekelijk telefoonnummer: Vul je telefoonnummer in als je deze op je groepsprofiel wilt tonen.
  • Handtekening: Hier wordt op het moment nog niets mee gedaan.

Na het invullen van de gewenste gegevens klik je op de knop 'Opslaan' om de wijzingen op te slaan. Klik vervolgens op de 'Vorige'-knop in je browser om terug te gaan naar het groepsprofiel.

4. Lid worden van een groep die je niet zelf beheert

Wanneer je een groep tegenkomt die je niet zelf beheert, dan kun je aangeven dat je lid wilt worden van de groep. Dit kan natuurlijk alleen als de groep niet gesloten is.

Er zijn twee mogelijkheden:

  1. Als het een openbare groep is klik je op 'Lid worden' en ben je direct lid.
  2. Als het een gemodereerde groep is klik je op . De actieknoppen zullen veranderen in . Zodra de groepsbeheerder je aanvraag accepteert ben je lid van de groep.

5. Als groepsbeheerder verzoeken tot lidmaatschap accepteren of weigeren

Als een gebruiker een verzoek heeft ingediend om van jouw groep lid te worden, dan komt deze gebruiker op je groepspagina te staan, en heb je de mogelijkheid om deze aanvraag te accepteren of weigeren. Klik op  om de de gebruiker als groepslid  te accepteren en op  om de aanvraag te weigeren.